Warme maaltijd

Met elkaar een warme maaltijd gebruiken is gezellig en leerzaam. Kinderen vanaf 1 jaar eten met "de pot" mee en krijgen dagelijks een verse gevarieerde maaltijd aangeboden, afgestemd op de wensen en behoefte van de kinderen.Voor kinderen die vanwege een geloofsovertuiging geen vlees of halal eten, hebben we een aangepaste vegetarische warme maaltijd.  

Een voordeel is, dat veel kinderen beter eten als zij met andere kinderen samen aan tafel zitten en de sfeer gezellig is: er is tijd voor een gesprekje en een liedje. Zo hebben we al menig groenteweigeraar kunnen overtuigen.

De verschillende maaltijden zijn door onszelf samengesteld en bereid en bestaan onder andere uit (seizoen)groente, peulvruchten, aardappels, pasta en rijst. 

De maaltijden voldoen aan de Warenwetgeving babyvoeding, de richtlijnen van het Voedingscentrum en de Hygiënecode (wij volgen het Hygiëneprotocol voor kleine instellingen).

Voordelen

Naast dat het eten een gezellig samenzijn is, heeft het ook een aantal voordelen. Aan het eind van de dag zijn kinderen moe en eten daardoor            's avonds niet meer goed. Wij eten met de kinderen om 16:30 uur en de  kinderen zijn nog niet te moe om te eten. Ouders zijn nog niet in huis en alle aandacht is er dan voor de warme maaltijd.

Zien eten doet eten. Sommige kinderen hebben moeite om groenten te eten en met elkaar eten in een ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat het bordje leeg is voordat ze het in de gaten hebben.

Kinderen die nog niet zelfstandig kunnen eten worden gestimuleerd en geholpen met het omgaan met bestek.

Kinderen onder 1 jaar kunnen ook om 16:30 uur warm eten. Ouders moeten dan zelf deze maaltijd meegeven.

Extra service

De warme maaltijd is een extra kosteloze service waar kinderen gebruik van kunnen maken.

Ouders zijn niet verplicht om gebruik van deze service te maken.