De Naschoolse opvang (NSO)

Wanneer je kinderen naar school gaan ontstaat er meestal de behoefte voor opvang buiten schooltijden. En uiteraard wil je dat die naadloos aansluit de goede zorg die je gewend was.

Nachoolse opvang bij de Kleine Mamaloe

In plaats van alles onder de noemer Buitenschoolse Opvang (BSO) te plaatsen, maken we bij Mamaloe onderscheid in de verschillende opvangvormen.

Onze Naschoolse opvang (NSO) bestaat uit opvang na schooltijd en op dagen dat er geen les wordt gegeven (vakantie en studiedagen). Daarnaast kennen we nog Tussenschoolse opvang en onze unieke Handen in het Haar opvang.

Onze NSO sluit naadloos aan op de kinderopvang die je van ons gewend bent. Uiteraard zijn de kinderen nu wat ouder, zodat er ook aangepaste danwel uitgebreidere regels op de NSO gelden.

Openingstijden van de NSO

Onze openingstijden zijn afgestemd op de schooltijden van de scholen aangesloten bij de naschoolse opvang van Mamaloe.

Tijdens de reguliere vakanties is Mamaloe voor de naschoolse opvang de hele dag geopend vanaf 08:00 uur.  Bij de overige sluitingsdagen van de basisscholen gaat de naschoolse opvang open wanneer er voldoende kinderen zijn aangemeld.

Tijdens de schoolvakanties of andere sluitingsdagen van de school worden de kinderen door de ouders zelf naar de naschoolse opvang gebracht.

Mamaloe is 51 weken per jaar geopend. We zijn gesloten op alle officiële feestdagen en van 27 december tot 31 december van elk jaar. Mamaloe kent verder 2 studiedagen.

Naast de standaard sluitingstijd van 18:00 uur, bieden we flexibele openingstijden tot 18:30 uur. De kosten van flexibele opvang komen op de kosten van de standaard opvang.

Het ophalen van school

Voor sommige scholen geldt dat de kinderen lopend uit school komen. Zij worden gehaald en naar de naschoolse opvang gebracht door één van onze pedagogisch medewerkers.

Voor andere scholen wordt gebruik gemaakt van een busje. Op basis van het tijdstip van sluiting van de school zal bekeken worden hoe een kind wordt opgehaald voor de NSO.

Er worden uitsluitend kinderen opgehaald van scholen in Nieuw Vennep.

We bouwen een band op met ieder kind

Buiten spelen bij de naschoolse opvang

Op de NSO is veel minder behoefte aan een verzorgende taak dan bij de kinderopvang. Daar staat tegenover, dat er meer georganiseerd moet worden.

Kinderen in de NSO hebben behoefte aan gezelligheid, maar ook aan geheimen, eigen plekjes, elkaar en aan zelfstandigheid.

Onze NSO pedagogisch medewerkers bouwen met elk kind een vriendschappelijke band op. De kinderen krijgen daardoor het gevoel dat ze met alles naar de pedagogische medewerkers kunnen stappen.

Ze voelen zich thuis op de NSO

De kids voelen zich thuis bij de naschoolse opvang

Op de NSO doen we ons best om actief te luisteren naar ieder kind. We gaan serieus in op wat een kind zegt en geven gehoor aan de wensen van het kind.

Wij proberen op die manier zoveel mogelijk aandacht te geven aan het individuele kind. Per kind wordt gekeken wat het wilt gaan doen.

Er zijn vaste ritmen zoals eten en drinken. Als de kinderen er zin in hebben mogen ze mee helpen met de tafel dekken of afruimen. Wij vragen eerst wie er mee wilt helpen.

Het is bij ons regel dat elk kind aan de beurt moet komen en dat elk kind zijn eigen beker en bord moet afruimen. Zo creëren wij ook een thuisgevoel omdat dit ook vaak thuis gebeurt.

Lees meer over de activiteiten op de NSO.


Terug van Naschoolse opvang naar Kindercentrum Mamaloe